top of page

‘3. GÖZ DENETİM’ İLE ŞİRKET VE KURUMLARIN BAŞARISINI YÜKSELTİYORUZ

Güncelleme tarihi: 29 Kas 2021

Globus Audit, her sektörün vazgeçilmezi olan destek hizmetleri konusunda 3. göz denetim ve performans değerlendirme hizmeti sunuyor. “Bağımsız denetimlerimiz şirket ve kurumların güvenilirliğini kanıtlarken, müşterinin güvenini kazanır ve hizmetin kalite standardını artırır.” diyen Globus Audit Genel Müdürü İbrahim Alataş, hizmetlerini anlattı.


Globus Audit olarak denetim ve değerlendirme hizmetlerinizden bahseder misiniz ?

Globus Audit, ülkemizde hizmet sektörüne yönelik 3. göz denetim ve performans değerlendirmesi yapan, kendi sektöründe ilk ve tek olan kuruluştur. Müşterilerden gelen bilgiler, talepler, şartlar doğrultusunda, sektörel farklılıklar göz önünde bulundurularak, risk grubu, yasal mevzuatlar, benzeri hususları mevcut hizmetleri ile ilgili değerlendirme kriterlerini gözden geçiriyoruz.


Hizmet başlamadan önce müşteri ile muhakkak değerlendirme yapıyoruz. Değerlendirme sonucunda bağımsız denetim kriterleri son şeklini alıyor. Ancak kaynak bakımından yasal mevzuatlar ve uluslararası standartlardan gelen soruları asla değiştirmiyoruz, değerlendirme dışı bırakmıyoruz. Bağımsız denetim hizmetinin verileceği proje veya projeleri müşteri temsilcileri ile beraber inceliyoruz.


Öncelikle projelerin müsaitlik durumu, risk grubu, lokasyonu, çalışma saatleri ve benzeri şartları cevaplandırarak uygun takvim ve program oluşturuyoruz. Bu programa bağlı olarak ‘bağımsız denetim kontrol listesi’ ilgili denetçimiz/baş denetçimiz tarafından projede cevapları aranarak dolduruluyor. Müşteri taleplerini, şartlarını ve bilgilerini de kapsayan denetim hizmeti soru bankası için çoklu işlerde test uygulaması, tek seferlik tek lokasyonlu işlerde ise doğrudan bağımsız denetim hizmeti sağlıyoruz.


Globus Audit, her sektörün vazgeçilmezi olan destek hizmetleri konusunda 3. göz denetim ve performans değerlendirme hizmeti sunuyor. “Bağımsız denetimlerimiz şirket ve kurumların güvenilirliğini kanıtlarken, müşterinin güvenini kazanır ve hizmetin kalite standardını artırır.” diyen Globus Audit Genel Müdürü İbrahim Alataş, hizmetlerini anlattı. İbrahim Alataş Ayrıca, şirket üst yönetimimiz tarafından bağımsız denetim hizmeti yapılan projelerin ilgili kanun, yönetmelik, standartlarda geçen özel kurallara ve müşteri şartlarına uygun olarak yürütüldüğü tarafımızdan taahhüt edilmektedir




Hangi sektörler için ne tür çözümler sunuyorsunuz ?

Hizmet Sektöründe ( Özel Güvenlik, Tesis Yönetim Hizmetleri )vb. 3.göz denetim ve performans değerlendirme konularında müşterilerimize çözüm sağlıyoruz.


Firmalara sağladığı avantajlar nelerdir ?

Bağımsız performans ve denetim hizmetimizden hem hizmeti alan hem de hizmeti veren her iki tarafında kazancı var. Hizmeti veren veya alan kuruluş, bizim yapmış olduğumuz denetim ve değerlendirme sonrasında, kendisini uluslararası ve yerel kapsamda kıyaslama şansına sahip oluyor. Ayrıca hizmeti alan kişi ve kurumlarda bu hizmetin akabinde gerek yasallık anlamında gerek operasyon anlamında bugüne kadar fark edemedikleri veya ‘nasılsa ben bu işi bir profesyonele teslim ettim onlar bu işi yapıyordur’ güvencesiyle yaşadıkları için açığa çıkmayan ama aslında bir süre sonra karşılarına ciddi bir maddi kayıp, ciddi bir imaj kaybı, hatta ve hatta yasal yaptırımlarla baş başa kalabilecek durumlar ortaya çıkabilmektedir. Bağımsız denetim hizmeti her iki taraf için sunduğumuz en önemli katkıdır.


Denetçiler ve uzman ekibinizi nasıl oluşturuyorsunuz ?

Kimya konusunda uzmanlaşmış, üniversitelerde öğretim üyeliği yapan çalışma arkadaşlarımızdan tıp doktoruna varıncaya kadar konusunda uzman, ortalama 20 yıllık tecrübeye sahip çalışma arkadaşlarımız var. ‘Hizmet sektöründe denetim için bu uzmanlar şart mı?’ diye sorabilirsiniz. Müşterilerimizden gelecek taleplerin bir bütün olduğunu ve bu taleplerin her bir tarafın hizmeti olduğunu gördüğümüz için onların fayda sağlayabileceği, kendi defterlerinde görmek isteyeceği, bizim uzmanlık alanımız olmasa dahi bütün karanlık noktaları aydınlatmak için akademisyenler de dahil oldukça geniş bir kadroya sahibiz.

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page