top of page

GÜVENİLİR GLOBAL BİR MARKA İNŞA EDİYORUZ

Güncelleme tarihi: 26 Kas 2021



Cem Gezer, 26 yıl önce adımını attığı hizmet sektörünün her alanında emek harcadı. Bu zahmetli yolculuğunda zaman zaman hizmet veren, zaman zaman hizmet alan tarafta yer alan Gezer, sektörde kazandığı bu birikimiyle GlobusTurkey’i hayata geçirdi. Müşterilerine kalite standartlarının üzerinde, daima daha etkili hizmet verme bilinciyle hareket ettiklerini belirten Cem Gezer, hizmetlerini ve hedeflerini Hizmetix’e anlattı.


Globus Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gezer, tesis yönetimi sektörünün başarılı ve örnek gösterilen yöneticilerden birisi. Pandemi sürecinde önemi daha iyi anlaşılan tesis yönetimi sektöründe öncü olan bir şirketi başarıyla yönetip yönlendiriyor. Türkiye’de güvenilen ve tercih edilen Globus’u tüm dünyada bilinir bir marka yapmak için harekete geçtiklerini söyleyen Gezer ile başarı hikayesini, büyüme stratejisini ve hedeflerini konuştuk.



Cem Bey, öncelikle sizleri tanıyabilir miyiz? Nasıl bir eğitim gördünüz, iş hayatına ne zaman başladınız ?

1972 Erzurum doğumluyum. Mühendis bir Baba ve ev hanımı bir Annenin 3’üncü çocuğu olarak dünyaya geldim. Orta öğretim ve lise tahsilimi Erzurum da tamamladım. Hava Harp Okulunu kazandıktan sonra İstanbul’a yerleştim. 21 yıllık evli ve 2 kız babasıyım. Seyahat etmeyi, motosiklet kullanmayı seven koleksiyonel “Hayır” ve “İmkansız” kelimelerini sevmeyen bir kişiliğe sahibim. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Uluslararası Los Angeles International University İngilizce işletme mezunuyum. IRCA onaylı, İSO 9001 baş denetçi sertifikasına sahibim. 1994 yılında Carrefour Grubu’nun Türkiye deki ilk AVM’si olan Kozyatağı Carrefour’da stajyer yönetici olarak iş hayatıma başladım. Sonrasında Sabancı Holding ile birleşen grubun Adana, İzmir, Paris lokasyonların da yönetim kurulu üyesi görevinde bulunurken, 8 yılın ardından ayrıldım. Daha sonra hizmet sektörünün liderlerinden olan uluslararası bir şirketin 11 yıl boyunca operasyon direktörlüğünü yaptım.


Globus Turkey’in kuruluş sürecini öğrenebilir miyiz? Nasıl bir motto ile yola çıktınız ?

Hizmet sektöründeki 26 yıl boyunca hizmeti alan ve hizmet veren tarafta profesyonel üst yönetici olarak çalıştım. Her iki tarafta da memnuniyetsizliklere sebep olan hem de memnuniyeti getiren süreçleri bizzat görme fırsatım oldu. Buradan yola çıkarak, her iki tarafında, alışveriş sürecinde hizmetin kanunlara uygun ve sağlıklı yapılabilmesi için yetkin bir üçüncü göze ihtiyaç duyulduğunu fark ettim ve 2011 yılında Globus Audit markasını “Right data, Right decision/ Doğru Veri, Doğru Karar” sloganıyla kurdum. Hemen arkasından ülkemizin en büyük sermayeleri de başta olmak üzere gerek kamu sektöründe gerek özel sektörde çok ciddi boyutlarda talep aldım. Bu yapılanmayı diğer denetim şirketlerinden farklı kılan şey ise, denetimle beraber sözleşmelerin performansını değerlendirme ve “Gap Analiz” ile ortaya çıkan zafiyetleri gidermek ve müşterimizi kendi sektöründeki rakiplerine karşı uluslararası standartlarda güncellemektir. Globus Audit olarak yapmış olduğumuz çalışmaların, işletmelerde bırakmış olduğu memnuniyet ve güvenilirlik olgusundan dolayı “Neden hizmetleri doğrudan vermiyorsunuz?” şeklinde talepler almaya başladık. Bunun üzerine 2018 yılında Globus Turkey A.Ş.’yi kurduk. Aynı yıl Seven Güvenlik Ltd Şti.ve Sırıus Gayrimenkul Yönetim Hizmetleri Ltd .Şti satın alarak hizmette çeşitlilik ve büyüme sağladık.


KALİTELİ HİZMETLER SUNUYORUZ
"Şu an hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz ?"

GLOBUS, Türkiye çapında geniş hizmet yelpazesiyle Bina Yönetimi, Bağımsız Denetim ve Performans Değerlendirme Hizmeti, Özel Güvenlik Hizmeti ve Tesis İşletme hizmeti sağlamaktadır. Bu hizmetler aşağıda yazılı bulunan grup şirketlerimizce verilmektedir.

  • Globus Audit / Bağımsız Denetim ve Değerlendirme Hizmeti

  • Sirius Bina Yönetim Hizmetleri Ltd. Şti./ Bina Yönetim Hizmeti

  • Seven Özel Güvenlik Hizmetleri Ltd. Şti. / Özel Güvenlik Hizmeti

  • Globus Tesis İşletme Hizmetleri Tic. A.Ş. / Tesis İşletme Hizmeti

  • Global Unique Solution Ltd.Şti. / Güvenlik Sistemleri Hizmeti

"Güvenlikten gayrimenkul yönetimine kadar toplu yaşam alanları için birçok hizmet sağlıyorsunuz. Bunu tek elden yönetmenin sırrı nedir ?"

Başta şahsım olmak üzere, şirket merkez yöneticilerimizin hizmet sektöründeki tecrübesi ortalama 25 yıllık olup, bu tecrübelerin önemli bir kısmı da uluslararası markalar ve yerel büyük markalarda çalışma yapılarak elde edilmiştir. Ayrıca işimizi yaparken mutlaka ‘bir bilene sor’ mantığından yola çıkarak, Danışmanlar Kurulumuzun süzgecinden geçirerek kararlarımızı almaktayız. Hukuk, mali işler, sosyal güvenlik, işçi sağlığı ve iş güvenliği, kurumsal imaj ve teknoloji başta olmak üzere periyodik olarak faydalandığımız danışmanlarımız mevcuttur. Tüm bunların yanı sıra Globus Audit denetim şirketimizden elde ettiğimiz benchmark’lar, tüm hizmetleri tek elden yönetme kabiliyetimize güç katmaktadır.



"Kalite standardı ve müşteri memnuniyetine değinecek olursak hizmetlerinizde Globus’ı öne çıkaran unsurlar nelerdir ?"

Anket yapmayı seven bir şirketiz. Vermek de olduğumuz hizmeti belirli, belirsiz müşterilerimizle ve personelimizle anket yaparak ölçümlemekteyiz. Anketlerin hizmeti veren, hizmeti sunan ve hizmeti alan için en büyük fırsat olduğunun farkında ve bilincinde çalışıyoruz. Anket sonuçlarını hızlı bir şekilde değerlendirerek zafiyetlerimizi veya başarılı alanlarımızı veya geliştirilebilecek alanları ortaya çıkarıyor; uygulanabilir, ekonomik ve benzersiz çözümler üretiyoruz. Süreçlerimizin tamamında şeffaf ve izlenebilir olmayı benimseyen bir kurum kültürümüz var. Örneğin personele ayakkabı verirken, ayakkabıyı vermiş olmak için 30 TL’lik Çin malını tercih etmiyoruz veya sözleşmede olsun ya da olmasın projelerimizi ayda 1 değil, haftada en az 1 kez denetliyoruz. Ayrıca, asıl profesyonellik alanımız olan denetimden yola çıkarak iç kalite denetimi, çapraz kalite denetimi, kalite performansı değerlendirmesi ve 3. göz denetimlerden oluşan sıralı periyodik sisteme sahibiz. Vermekte olduğumuz hizmetleri farklı gözler üzerinden farklı yöntemlerle denetleyerek tüm gri alanları siyah ve beyaza çevirmeyi başarıyoruz.


"Peki pandemi sürecine nasıl ayak uydurdunuz? Bu zorlu süreçte ne gibi önlemler aldınız ?"

Dalgasız denizde herkes kaptanlık yapar, önemli olan fırtınada gemiyi hedefine ulaştırmaktır. İşte tam olarak burada ortaya çıkan avantajımız bu olmaktadır. Kalitemiz, tecrübelerimiz, finansman gücümüz, benzersiz çözümlerimiz ile farkımızı ön plana çıkarabiliyoruz. Müşterilerimizi özveri ile dinliyor, ihtiyaçları beraber belirliyoruz. Sektörün gelişimi; hayatımızda olduğu gibi eğitim ve teknolojiden yararlanarak bir üst basamağı düşünmekten geçmektedir. Buna örnek vermek gerekirse pandemi sürecinde gelişen termal ısı ölçerler bütün sektörlere en hızlı temini sağlanan teknolojik ürün olmuştur. Değişen yönetmelikleri takip etmek, her bir değişikliği anında şirket prosedürlerine ve proseslerine işlemek, iş geliştirme ekiplerine bu misyonu yükleyerek daha fazla yeniliğe açık bir şirket olmak, kuruluşumuzun değişmez davranış biçimidir.


PANDEMİ SÜRECİNİ İYİ YÖNETTİK
"Globus Turkey’i bu dönemde öne çıkaran çözümleri neler oldu ?"

Birçok sektöre hizmet vermemizden dolayı, bunu sektörel olarak ayırabiliriz. Örnek vermek gerekirse; pandemi sürecinde hastalığın temas ve sosyal mesafe göz ardı edildiğinde bulaştığını öğrenmemiz ile birlikte; genel olarak projelerimizde dışarıdan gelebilecek bütün etkenlerden korumak adına eylem senaryolarımızı güncelledik. Yaşam alanlarının güvenliğini artırmaya yardımcı, kargo teslim alımını self servis haline getiren, 7/24 kamera sistemi ile izlenebilir, ortak kargo istasyonu çözümünü sunduk. Kargo firmalarının getirmiş olduğu paketlerin sakinlerimize/ müşterilerimize ulaşmadan önce temin ettiğimiz akıllı kargo dolaplarında tutulmasını sağladık. Proje girişlerine termal sistemler kurduk. Bu sayede, çoklu girişlerde dahi, krizi iyi yönettik. Çalışanlarımıza Covid-19 testi yaptırarak hem kendilerinin hem de ailelerinin sağlıklarını ön planda tuttuk.


"Salgın karşısında personelinizi nasıl bir eğitimden geçirdiniz ?"

Şirketimiz 15 yıl gibi göz ardı edilmeyecek bir süredir sağlık sektöründe hizmet vermektedir. Bu süre kazandığımız deneyimle ve hizmet vermiş olduğumuz sektöre saygımızdan dolayı; müşterilerimiz gibi bizler de her veriyi güncel tutarak önlemler alıyoruz. Covid-19 salgını haberlerinin gelmesiyle birlikte iş geliştirme ekibimiz; hastalık hakkında bütün verileri toplamaya ve alınabilecek önlemleri araştırmaya başladı. Virüsün Türkiye’ye gelme noktasında nasıl aksiyon alacağımızı belirledik. Bütün personellerimize tek kullanımlık maske, eldiven, siperlik, el dezenfektanı fazladan iki takım iş kıyafeti temininde bulunduk. Operasyon ve eğitim birimlerimiz ile birlikte saha da görev yapan bütün personellerimize eğitimlerimizi verdik. Personellerimizin almış olduğu eğitimleri sahada ne kadar doğru uyguladıklarını tespit etmek amacıyla da sürekli, planlı ve çapraz olarak denetim faaliyetleri yapıyoruz. Saha operasyon ekibimiz ve hizmet satın almakta olduğumuz denetim şirketi vasıtası ile yerinde tüm personeli anlık denetime tabi tutuyoruz.


"2021’e ilişkin hedeflerinizi öğrenebilir miyiz ?"

2020 yılı sonlarında büyük bir cesaret göstererek Ukrayna, Lviv şehrinde Elektronik Güvenlik Sistemleri Sektöründe hizmet verecek Global Unique Solution Ltd şirketimizi açmış bulunmaktayız. (TUİD )Türkiye Ukrayna İş Adamları Derneğinin 50’inci üyesi olmak üzere ilk adımımızı attık. Lviv şehri üzerinden, Polonya, Estonya, Moldova ve Balkan ülkelerine yayılma politikası izleyeceğiz. 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmak üzere ilk projemizi satmış bulunmaktayız. 2021 yılındaki hedefimiz Türkiye’den Avrupa’ya açılmış olan markamızı bilinir ve güvenilir markalar arasına yazdırmaktır. Pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldığımız otomotiv ve sağlık sektörüne yönelik 3. göz mobil laboratuvarlarımızı devreye almayı planlamaktayız.


14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page