top of page

SEVEN SECURITY, GÜVENLİK SEKTÖRÜNDE EĞİTİMİ ÖNEMSİYOR

Seven Security olarak güvenlik sektöründe kendinizi hangi noktada görmektesiniz ?

Seven Security olarak, 28 yıllık deneyime sahip kadromuz ile farklı sektörlerdeki tecrübelerimizi çalışanlarımıza aktaran ve sürekli gelişen teknoloji ışığında kendini yenileyebilen, müşterilerimizin belirli ve kendine has ihtiyaçlarında kalite, hız ve yasallığı ön planda tutarak, müşteri memnuniyetini sürdürülebilir yapmayı amaçlayan bir şirketiz ve kendimizi güvenlik sektörünün üst katmanlarında görmekteyiz.


Özel Güvenlik Eğitim Programınızı anlatır mısınız? Eğitim süreci nasıl ilerliyor ?

Özel Güvenlik Görevlilerimiz, görevlerine başlamadan önce ve görev süresince periyodik olarak SEVEN SECURITY tarafından yayımlanan Yıllık Eğitim Planına uygun şekilde eğitime tabi tutulmaktadır. Öncelikle iş başı eğitimi kapsamında, personele seviye tespit ölçümleme sınavı yapılmaktadır. Verilecek olan eğitim, bu seviye tespit sınav sonucuna göre belirlenmektedir. Planlı eğitim programında psikodrama ve uygulamalı eğitimlere ağırlık verilmektedir.


Uygulamalı eğitimler sonrası personele eğitim çıkışı seviye tespit sınavı uygulanıp, çıkan sonuca göre geri besleme veya tamamlayıcı eğitimler planlanmaktadır. Planlanan eğitim programında; etkinlik ölçümlemeleri yapılmakta, özel istatistikler ve raporlamalar dönemsel olarak müşteri grupları ile paylaşılmaktadır. Eğitimler sonrası başarı gösteren personele onaylı SEVEN GÜVENLİK sertifi kası verilmektedir.



Seven Security, projelerinde etkili iletişim, tespit-teşhis ve olaylara müdahale konularında personellerine psikodrama ve uygulamalı eğitimler vererek mükemmel bir hizmet vermeyi amaçlıyor. Seven Güvenlik Resmi İşlemler Direktörü M. İlker Görgülü müşteri memnuniyetini sürdürülebilir kılmayı amaçladıklarını söyledi.

Güvenlikte eğitimin önemi nedir ?

Eğitim, yaşamın her alanında olduğu gibi Güvenlik Sektöründe de çok büyük önem arz etmektedir. Bir kişi Özel Güvenlik ile ilgili bir alanda çalışacaksa veya iş sahibi olacaksa, mutlaka Özel Güvenlik Eğitim Birimlerinden ve çalıştığı sektörde eğitim almak zorundadır. 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun gereği uyulması gereken kurallar vardır.


Bu kurallar yerine getirilmediğinde, güvenlik personelinin bilgi eksikliğinden kaynaklı, tesisleri ve insanların can-mal güvenliğini risk altına atma tehlikesi, kişi haklarını engelleyici cezalar ve yüksek meblağlarda parasal yükümlülükler ihtiva etmektedir.


Bunu yanı sıra çalışırken kullanılması gereken özel birtakım cihazlar, elektronik aletler, jop, kelepçe gibi ekipmanlar bulunmaktadır ve kişi bunları nasıl kullanacağını bilmezse, sonuçları hem yasal, hem de fi ziksel boyutta problemler yaşayabilir ve yaşatabilir. Kişi hakları önemlidir, bir olaya veya bir kişiye güvenlik boyutunda müdahale ederken anayasal bir suç işlendiğinde, ağır yaptırımlarla karşılaşılabilir. Eğitim her zaman ve her yerde yapılabilir, zaman mefhumu yoktur. Önemli olan kişinin kendini eğitip geliştirebilmesidir.


9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page